Gyalogos túravezető tanfolyam 2024

Túravezető tanfolyam 2024

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!

Rengeteg, túrázáshoz, túraszervezéshez kapcsolódó érdekes előadás és baráti, lelkes csapat – ha érdekel, ha szeretnél a részese lenni, akkor szeretettel várunk a képzésünkre! Olvasd végig a részleteket!

Ha a tanfolyam indulásáig szeretnél folyamatosan friss információkat kapni a tanfolyamról, iratkozz fel hírlevelünkre az oldal alján.

Vajon neked való?

Ha már viszonylag régóta túrázol, tudsz mindenféle turistatérképet olvasni, tudod, mire való a tájoló, tudod használni a GPS-edet, akkor mindenképpen. Még többet profitálsz belőle, ha már szerveztél/szervezel túrákat másoknak is.

Nem feltétel előző tanfolyamainkon való részvétel.

Jelentkezőként arra kérünk majd, tölts ki egy térképolvasási, tájékozódási, GPS-használatra vonatkozó kérdéseket tartalmazó tesztet. Ennek eredménye alapján választjuk ki a résztvevőket. Ha úgy érzed, ez a tanfolyam még korai neked, javasoljuk, hogy alapozz előtte nálunk valamelyik alapfokú tanfolyamunkon!

A teszt előtt érdemes bogarászni többek között a Túrára kattanva oldalt, ahol sok, tájékozódással, térképolvasással kapcsolatos cikket találhatsz.

Nekem ez olyan volt, mint egy szerelem: minden alkalmat úgy vártam, mintha randevúra mennék. Rengetegféle élmény ért, nehéz bármit is kiemelni. A legnagyobb élmény talán mégis az, hogy belevágtam, végigcsináltam, minden kihívást elfogadtam, és a végén kaptam egy elismerést, hogy elég jó voltam. Még nem tudom elhinni, de nagyon örülök neki.

Nóra (2023)

Időpontok

Január 6-án, szombaton kezdünk ismerkedő túrával a Budai-hegységben.

Az elméleti előadások január 8-tól indulnak, és hétfőnként lesznek megtartva 17:00-21:00 között. Csak az ünnepnapok azok, amikor nem lesz elméleti előadás május legvégéig.

A terepi gyakorlatok február 24-én indulnak, és főleg április-májusban jelentenek sűrű hétvégi elfoglaltságot. Általában egynaposak, de két egész hétvégés túránk is lesz, illetve a vizsga is kétnapos (júniusban).

Az órarendet elküldjük a feliratkozóknak. Jelenleg nem minden időpont szerepel még a dátumok között, mert vannak olyan elfoglaltságok, aminek az időpontja csak tavasszal lesz meghatározva.

Érdemes ezt a félévet a tanfolyami részvételre szánni, és nem sűrű programot szervezni mellé. A résztvevők a kötelező túrák mellett szoktak közös túrákat, tájékozódási gyakorlásokat is szervezni, ezeken is érdemes részt venni!

Helyszín

Az elméleti előadások a Raoul Wallenberg Többcélú Szakképző Intézményben (1068 Budapest, Rippl-Rónai utca 22-26. /Hősök terénél/) lesznek megtartva, hétfőnként 17:00-21:00 között.

A gyakorlótúrák helyszínei: Budai-hegység, Vértes, Börzsöny.

Részvételi feltételek

A részvétel feltétele a 2024. február 15-ig betöltött 18. életév, a felnőttképzési szerződés kitöltése és visszaküldése, és a tanfolyami díj befizetése. Pontos határidők a szerződéskötés és fizetés résznél.

Fizikai erőnléteddel kapcsolatban nincsen semmilyen előírásunk. A gyakorlótúrák 15-25 km hosszúságúak. Jó, ha ezt kétnapnyi holmival a hátadon is teljesíteni tudod. Azt valljuk, bármilyen kondícióval is rendelkezel, akármilyen hosszú távot tudsz megtenni, biztosan lesznek olyanok, akik élvezik a túráidat. Nincs kötelező teljesítménytúra a képzés során.

A tanfolyam során számítunk a személyes részvételre. Nem rögzítjük az előadásokat és nem közvetítjük őket online. Az előadók vetítésének anyaga elérhető lesz az oktatási felületen. Az egyes terepi gyakorlatok mindegyike csak egyetlen alkalommal lesz megrendezve, pót-gyakorlatokat nem tudunk tartani.

Még egyszer mindent, de mindent nagyon köszönök! Én rengeteg mindent viszek magammal és hasznosítok azóta is az erdőjárásaim során 🙂

Boári Heléna (2023)

Szenior részvételi kategória

50 éves kor felett kérheted, hogy szeniorként vehess részt a tanfolyamon. Ekkor a gyakorlótúrák nehézsége mérsékelt és a vizsgapálya teljesítési ideje is hosszabb.

Jelentkezés, tesztkitöltés, szerződéskötés

A teszt kitöltésére bőven lesz időd, ennek dátumáról minden jelentkezőt értesítünk. A kitöltésre egyetlen alkalommal lesz lehetőséged. A tesztre folyamatosan lehet jelentkezni a hello [@] turavezetotanfolyam.hu címen. A szükséges információkat, dokumentumokat és a hozzáférést legkorábban a teszt időszak előtt pár nappal fogjuk megküldeni e-mailben.

A jelentkezők számának függvényében december 10. után választjuk ki a résztvevőket, és ezután küldjük ki a felnőttképzési szerződést. Kérlek, készülj fel rá, hogy ennek kitöltésére, visszaküldésére, illetve a tanfolyami díj befizetésére kb. 10 nap áll majd a rendelkezésedre az értesítésünk után.

A szerződés kitöltése és visszaküldése, illetve a tanfolyami díj befizetése véglegesíti a jelentkezést.

A tanfolyamon limitált a létszám, érdemes mielőbb biztosítani a helyed!

Tanfolyami díj

A tanfolyam ára 85.000 Ft.

Kedvezmény:
Ha 2023. október 31-ig jelentkezel és sikeres felvételi tesztet írsz, akkor 80.000 Ft.

Az ezen kívül várható költségek fel vannak sorolva a képzés általános kiírásában.

Viszem a híreteket mindenképpen! Mindenkit bátorítani fogok a Túrázó tanfolyamra, az elszántabbakat pedig a Túravezetőire is! Szerintem nagyszerű munkát végeztek és csak gratulálni tudok hozzá! Hatalmas munka van ebben a félévben, nem tudok elég hálás lenni érte!

Pfaff Mária (2023)

Vizsga

A tanfolyam saját szervezésű vizsgánkkal zárul, ahol visszajelzést kaphatsz, mennyire sikerült elsajátítanod az elméleti ismereteket, illetve hogyan boldogulsz a terepen. A vizsgán van nappali, illetve éjszakai térképes-tájolós tájékozódás, illetve GPS-es pályán is mérjük a tudásod. Az oklevelet a Szintvonalas Oktatás Sportegyesület állítja ki.

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!