Túravezető tanfolyam 2022

túravezető tanfolyam 2022-ben a SZOSE szervezésében

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!

Túravezető tanfolyam indítását tervezzük 2022 első félévében, azonban a járványügyi korlátozások és egyéb szabályozások ennek részleteit még jelentősen befolyásolhatják. Ha folyamatosan szeretnél a tanfolyam kiírásáról friss információkat kapni, iratkozz fel hírlevelünkre az oldal alján!

A tanfolyamot csak személyes részvételi lehetőséggel tartjuk meg. Ha csak online lehetne képzést tartani, akkor elhalasztjuk a kezdést. A túrázás személyesen megvalósítható program, nagyon fontosnak tartjuk, hogy már a kezdetektől tudjunk mi is találkozni.

Kiket várunk?

Ez a tanfolyam akkor való neked, ha már viszonylag régóta túrázol, tudsz mindenféle turistatérképet olvasni, tudod, mire való a tájoló, tudod használni a GPS-edet. Még többet profitálsz belőle, ha már szerveztél/szervezel túrákat másoknak is.

Nem feltétel előző tanfolyamainkon való részvétel.

Jelentkezőként arra kérünk majd, tölts ki egy térképolvasási, tájékozódási, GPS-használatra vonatkozó kérdéseket tartalmazó tesztet. Ennek eredménye alapján választjuk ki a résztvevőket. Ha úgy érzed, ez a tanfolyam még korai neked, javasoljuk a teljesen kezdőknek szóló egynapos tájékozódási gyakorlatot vagy a túrázó tanfolyamot!

A teszt előtt érdemes bogarászni többek között a Túrára kattanva oldalt, ahol sok, tájékozódással, térképolvasással kapcsolatos cikket találhatsz.

Időpontok

Január 8-án, szombaton kezdünk ismerkedő túrával a Budai-hegységben.

Az elméleti előadások január 10-től indulnak, és hétfőnként lesznek megtartva 17:00-21:00 között. Csak az ünnepnapok azok, amikor nem lesz elméleti előadás május legvégéig.

A terepi gyakorlatok február 26-án indulnak, és főleg április-májusban jelentenek sűrű hétvégi elfoglaltságot. Általában egynaposak, de két egész hétvégés túránk is lesz, illetve a vizsga is kétnapos (júniusban).

Az órarend innen tölthető le. Jelenleg nem minden időpont szerepel még a dátumok között, mert vannak olyan elfoglaltságok, aminek az időpontja csak tavasszal lesz meghatározva. Érdemes ezt a félévet a tanfolyami részvételre szánni, és nem sűrű programot szervezni mellé. A résztvevők a kötelező túrák mellett szoktak közös túrákat, tájékozódási gyakorlásokat is szervezni, ezeken is érdemes részt venni!

Helyszín

Az elméleti előadások a Pannon Kincstár oktatótermeiben lesznek megtartva (Budapest 1056 Váci utca 47., a Ferenciek tere közelében), hétfőnként 17:00-21:00 között.

A gyakorlótúrák helyszínei: Budai-hegység, Vértes, Börzsöny.

Oltás

Erősen ajánljuk – ha még nem tetted meg – adasd be magadnak az oltást. A Pannon Kincstár oktatótermeiben tartjuk majd az előadásokat, illetve több kétnapos gyakorlatot is tartalmaz a tanfolyam. Mi nem fogjuk ellenőrizni a védettséget (amíg erre nem vagyunk jogszabályilag kényszerítve), de könnyen elképzelhető, hogy az oktatási helyszín, illetve a szállásadók erre kötelezve lesznek. Sajnos nem tudjuk kompenzálni, ha emiatt nem tudsz részt venni valamilyen képzési alkalmon. (Ha valamiért nem adathatod be magadnak, azt természetesen igyekszünk teljes mértékben figyelembe venni, amilyen mértékben erre lehetőségünk van.)

Részvételi feltételek

A részvétel feltétele a 2022. február 15-ig betöltött 18. életév, a felnőttképzési szerződés kitöltése és visszaküldése, és a tanfolyami díj legalább első részletének befizetése. Pontos határidők a szerződéskötés és fizetés résznél.

Fizikai erőnléteddel kapcsolatban nincsen semmilyen előírásunk. A gyakorlótúrák 5-25 km hosszúságúak, jó, ha ezt kétnapnyi holmival a hátadon is teljesíteni tudod. Azt valljuk, bármilyen kondícióval is rendelkezel, akármilyen hosszú távot tudsz megtenni, biztosan lesznek olyanok, akik élvezik a túráidat. Nincs kötelező teljesítménytúra a képzés során.

A tanfolyam során számítunk a személyes részvételre. Nem rögzítjük az előadásokat, de az előadók vetítésének anyaga elérhető lesz az oktatási felületen. Az egyes terepi gyakorlatok mindegyike csak egyetlen alkalommal lesz megrendezve, pót-gyakorlatokat nem tudunk tartani.

Szenior részvételi kategória

50 éves kor felett kérheted, hogy szeniorként vehess részt a tanfolyamon. Ekkor a gyakorlótúrák nehézsége mérsékelt és a vizsgapálya teljesítési ideje is hosszabb.

Jelentkezés, tesztkitöltés, szerződéskötés

A teszt kitöltésére december 6. – december 20. között lesz lehetőség, személyenként egyetlen alkalommal. A tesztre folyamatosan lehet jelentkezni a hello [@] turavezetotanfolyam.hu címen. A szükséges információkat, dokumentumokat és a hozzáférést december első napjaiban fogjuk megküldeni e-mailben.

A jelentkezők számának függvényében december 20. után választjuk ki a résztvevőket, és ezután küldjük ki a felnőttképzési szerződést. Kérlek, készülj fel rá, hogy ennek kitöltésére, visszaküldésére, illetve a tanfolyami díj befizetésére egy heted fog rendelkezésre állni az értesítésünk után.

A szerződés kitöltése és visszaküldése, illetve legalább az első részlet befizetése véglegesíti a jelentkezést.

A tanfolyamon 40 résztvevőt tudunk fogadni.

Tanfolyami díj

A tanfolyam ára 60.000 Ft, ha egy összegben fizeted. Választhatod a két részletben való fizetést, ekkor 35.000 (a szerződés aláírásával) és 30.000 Ft (február 1-ig) a díj. Az ezen kívül várható költségek fel vannak sorolva a képzés általános kiírásában.

Vizsga

A tanfolyam saját szervezésű vizsgánkkal zárul, ahol visszajelzést kaphatsz, mennyire sikerült elsajátítanod az elméleti ismereteket, illetve hogyan boldogulsz a terepen. A vizsgán van nappali, illetve éjszakai térképes-tájolós tájékozódás, illetve GPS-es pályán is mérjük a tudásod. Az oklevelet a Szintvonalas Oktatás Sportegyesület állítja ki.

Másnak is megmutatnád? Oszd meg!