Túravezető tanfolyam 2019

Nyárra túravezető lehetsz!

A Budapesttúravezető tanfolyam logói Természetbarát Sportszövetség szeretettel vár bronzjelvényes gyalogos túravezető tanfolyamára! A tanfolyam 2019 januárjában ismerkedő túrával kezdődik, ezután rögtön kezdődik az elméleti és gyakorlati oktatás. A tanfolyam az MTSZ Oktatási- és Vizsgaszabályzata alapján kerül megrendezésre, de az elméleti- és gyakorlati tananyag, a gyakorlati lehetőségek annál jóval gazdagabb tematikájúak, színesebbek, bővebbek.

Kiket várunk?

A tanfolyamra tapasztaltabb túrázókat várunk, akik szerveztek már túrákat családjuknak vagy kisebb csoportoknak. A térképismeret, tájékozódási ismeretek (akár tájolóval, akár GPS-szel) nem előfeltétel, de a tanfolyam során óriási előnyt jelent. Szükséges a tanfolyam évében, azaz 2019. március 31-ig betöltött 18. életév. Emellett olyan résztvevőket várunk, akik számára nem jelent gondot az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon való személyes részvétel. Levelező hallgatókat csak nagyon indokolt esetben, egyéni elbírálás után tudunk fogadni.

Oktatási helyszínek

Az elméleti oktatás helyszíne Budapest V. ker., Curia utca 3., a gyakorlatok a Budai-hegységben, a Börzsönyben és a Vértesben lesznek.

Oktatási időpontok

A tanfolyam során januártól májusig hétfőnként 17:00-21:00 között lesznek az elméleti előadások a Curia utcában, a gyakorlatok pedig február végétől egyre több hétvégét elfoglalnak. Hosszú hétvégéken gyakorlat nincs, azonban a többi hétvége várhatóan mind érintett a vizsgáig, júniusig. Órarendet az oktatási és gyakorlati időpontokkal a beiratkozáson kap mindenki.

Szenior részvételi kategória

A tanfolyam keretében lehetőség van szenior részvételi kategóriát választani, ahová főleg azokat a nyugdíjas éveikhez közeledő vagy nyugdíjas túrázókat várjuk, akik aktívan járják a természetet és szívesen gyarapítanák a túrák szervezésével és vezetésével kapcsolatos tudásukat is. A szenior kategória lehetőségét minden 50 év fölötti résztvevőnk választhatja. A többi résztvevőhöz képest számukra a gyakorlatok, illetve a vizsga gyakorlati túrája fizikailag kevésbé megterhelő. Bátran válasszák ezt a kategóriát azok, akiket eddig az erős fizikai terheléstől való félelem tartott vissza a tanfolyamon való részvételtől.

Részvételi díj

A tanfolyam részvételi díja: 38.000 Ft.

Kedvezmények (egyet lehet igénybe venni):

  • ha az első beiratkozási időpont alkalmával (2018. október 15.) befizeted a tanfolyami díjat: -6.000 Ft;
  • ha legalább két éve BTSSz tagszervezet tagja vagy: -5.000 Ft;
  • ha 2017-ben vagy 2018-ban BTSSz túrázó tanfolyamot végeztél: -3.000 Ft.

Beiratkozás

A képzésre legfeljebb 35 főt tudunk fogadni. Beiratkozni személyesen lehet, a tanfolyami díj befizetésével, előzetes egyeztetés után az alábbi időpontokban:

október 15., november 5., november 26., december 17. (az időpontok a létszám beteltéig nyitottak), 17-19 óra között.

Helyszín: BTSSz iroda V. Curia utca 3. III. emelet. Utalással a tanfolyami díj rendezésére nincs lehetőség.

Előzetes felkészülés a tanfolyamra

Ha elszántad magad a részvételre, a tanfolyam előtt érdemes minden lehetőséget megragadni mind a tájolós-térképes, mind GPS-es tájékozódás gyakorlására. Nagy segítséget jelent majd a tanfolyamon a Magyarországon elérhető turistatérképek jelkulcsának ismerete, illetve valamilyen tájékozódási app vagy túra-GPS használatának elsajátítása.

Kérdés vagy érdeklődés esetén Kuzmann Eszter tanfolyamvezető szívesen segít, elérhető az alábbi űrlap kitöltésével vagy a btsszoktatas kukac gmail.com címen.

Adataid megadásával elfogadod a Személyes adatok kezelésére és védelmére vonatkozó nyilatkozatunkat, amelyet a fenti menüsor Adatkezelés címére kattintva érhetsz el.


Tetszett? Oszd meg!