2018. augusztus 16.

Adatkezelés

Budapesti Természetbarát Sportszövetség Oktatási Bizottság

Személyes adatok kezelésére és védelmére vonatkozó információk

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSz) Oktatási Bizottsága (Bizottság) a BTSSz önálló jogi személyiséggel nem rendelkező szakbizottsága. Az ebben a dokumentumban megfogalmazott alapelvek és információk részei a BTSSz saját adatkezelési és adatvédelmi gyakorlatának, azonban a Bizottság a Szövetségen belül egyedi tevékenysége és különálló weboldala folytán ezeket a saját weboldalán is közzéteszi.

Ez a dokumentum egyrészt a Bizottság kezelése alatt álló saját weboldal (https://turavezetotanfolyam.hu/), Facebook oldal (https://www.facebook.com/btsszoktatas/), illetve a tanfolyamokhoz kapcsolódó, moodle oktatási keretrendszerben működő oldal (https://turavezetotanfolyam.hu/e-tanfolyam/) használata során a felhasználók önkéntes hozzájárulásával megadott személyes adatok tárolására, kezelésére és továbbítására vonatkozik. Másrészt tartalmazza a tanfolyamokra való jelentkezés és a túravezető vizsgára jelentkezés esetében megadott adatok kezelésének módját, illetve sikeres túravezetői vizsga esetén az Magyar Természetjáró Szövetségnek (MTSz) átadandó adatok körét.

Minden, a tanfolyamok iránt érdeklődő, illetve ezeken résztvevő személy magánéletét és adatai használatára vonatkozó szándékát tiszteletben tartjuk, ezért kizárólag olyan információkat gyűjtünk, használunk és továbbítunk harmadik fél (MTSz) felé, amelyek oktatási szempontból és a vizsgázók nyilvántartása szempontjából elengedhetetlenek.

A Bizottság saját weboldalához kapcsolódó tárhelyet és domain szolgáltatást az iLX RootNET Kft. biztosítja.

Elérhetőségeink

Szervezetünk neve Budapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSz), a tanfolyamokat az ezen belül működő Oktatási Bizottság szervezi és végzi. Címünk 1053 Budapest Curia utca 3., a fogadóórákról a http://btssz.hu/ oldalon lehet tájékozódni. A Bizottság vezetőjének neve és elérhetősége is ezen a weboldalon van közzétéve. A szervezet e-mail elérhetősége: btssz@btssz.hu.

A képzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatos adatkezelési kérdésekre a btsszoktatas@gmail.com és az info.turazotanfolyam@gmail.com e-mailcímekre érkező kérések, kérdések esetében közvetlenül tudunk válaszolni. Ezeket az e-mail fiókokat a tanfolyamok vezetői kezelik, akik igyekeznek mindenkinek legkésőbb 2 héten belül válaszolni.

Az általunk gyűjtött adatok köre

Weboldal

Az általunk kezelt weboldal (https://turavezetotanfolyam.hu/) bárki által látogatható, olvasható személyes adat megadása nélkül. A weboldal látogatóira vonatkozóan nem gyűjtünk és kezelünk személyes adatokat.

Azonban, ha az általunk kezelt weboldalon keresztül kérdést, érdeklődést küldesz számunkra, név és e-mail cím megadását kérjük. A név valódiságát nem ellenőrizzük, az e-mail címre a válaszadás miatt van szükség. Az adatokat nem tároljuk külön adatbázisban, a levelek azonnal továbbításra kerülnek az érintett tanfolyamvezető számára a fent megadott e-mail címek valamelyikére. Amennyiben a kialakuló levelezés során jelzed, hogy már nem érdeklődsz, lehetőséged van kérni, hogy minden tőled kapott és neked küldött e-mailt töröljünk az érintett fiókból. E-mail címedet a veled való levelezésen kívül nem használjuk fel egyéb célra.

Google Analytics alkalmazása

Weboldalunk használja a Google Analytics webelemző alkalmazást. A Google Analytics úgynevezett „cookie-kat”, szövegfájlokat használ, amelyek elősegítik a weblap használatának statisztikai, nem személyre bontott elemzését. Ezek az információk rendszerint a Google egyik USA-beli szerverére kerülnek és tárolódnak, miután a program az adott felhasználó IP-címét megrövidítette. Az így eltárolt (rövidített) IP-címet a Google nem vezeti össze más adatokkal. A cookie-k tárolását a böngésződ megfelelő beállításával megakadályozhatod.

Facebook oldal

A Bizottság Facebook oldala önkéntesen követhető, kedvelhető, a Bizottság által közzétett hírek megoszthatók. A Bizottság akkor kommunikál egyénileg a közösségi oldalon keresztül, ha valaki ilyen módon keresi meg a Bizottságot. A Bizottság oldalán csak olyan fotókat tesz közzé, amelyek esetében előzetesen hozzájárulást kért a képen szereplőktől. A Facebook a látogatók adataiból statisztikai adatokat generál elemzési céllal.

Tanfolyami előjelentkezések

Amennyiben e-mailben vagy a weboldalon keresztül jelzed szándékodat valamelyik tanfolyamon való részvételre, illetve kéred, hogy a következő tanfolyamokról értesítést küldjünk, nevedet és e-mail címedet az adott tanfolyam kezdetéig ebből a célból tároljuk és értesítésekre használjuk. Amennyiben időközben úgy döntesz, mégsem szeretnél e-mailt kapni, azt ugyanezen a módon tudod jelezni. A tanfolyamok kezdetekor ezeket a listákat töröljük és a továbbiakban nem használjuk fel semmilyen célra, harmadik fél részére nem adjuk ki.

Túravezető tanfolyam előzetes tesztjének kitöltése

A túravezető tanfolyam előtt – amennyiben több jelentkezőnk van, mint tanfolyami helyünk – lehetőség szerint teszt kitöltését kérjük. A tesztet a moodle rendszerben állítjuk össze és értékeljük. A név és e-mail cím megadása elengedhetetlen a használat céljából. A moodle regisztrációt akkor hozzuk létre, ha kifejezetten jelzed, hogy a tesztet szeretnéd kitölteni. A jelentkezési időszak lezárulta után, amennyiben a tanfolyamon nem veszel részt, adataidat töröljük.

Tanfolyamok

A tanfolyamokra való jelentkezéskor a következő adatokat kérjük megadni: név, anyja neve, e-mail cím, mobiltelefonszám, születési év, MTSz tagszervezet neve és tagság kezdete. Ezeket az adatokat papír nyomtatványon tároljuk, amelyet a tanfolyam végeztével megsemmisítünk.

A tanfolyam során a szervezők a terepi gyakorlatokhoz listákat készíthetnek, amelyek jellemzően nevet és mobiltelefonszámot tartalmaznak. A gyakorlatok végeztével a listákat megsemmisítjük.

Túravezető tanfolyam oktatási rendszere

A tanfolyam résztvevői a moodle online oktatási keretrendszerben létrehozott kurzusban tudnak elérni minden, a tanfolyamhoz kapcsolódó segédanyagot, illetve ezen keresztül zajlik a kurzushoz kapcsolódó kommunikáció. A név és e-mail cím megadása elengedhetetlen a használat és az értesítések kiküldése céljából. Az ilyen célú adatfelhasználáshoz a jelentkezési lapon kérjük a beleegyezést.

A tanfolyamok zárásakor a létrehozott felhasználókat a résztvevők kérése alapján töröljük vagy a rendszerben tartjuk, utóbbi esetben megkönnyítve a további kurzusokra való esetleges beiratkozást.

Túravezető vizsga, adatátadás az MTSz-nek

A túravezető vizsgához szükséges adatokról az MTSz rendelkezik. A vizsga jelentkezési lapon a következő adatokat szükséges megadni: név, születési hely, idő, anyja neve, MTSz tagszervezet neve és tagság kelte. A sikeres vizsgázók esetében ezeket az adatokat a vizsga jegyzőkönyvével és a túravezetői anyakönyvi számmal együtt az MTSz-nek átadjuk. A vizsga jelentkezési lapokat a vizsga után két évvel megsemmisítjük.

Szervezői levelezőlista

A tanfolyamok szervezői önkéntesek, akik jellemzően előzőleg elvégezték valamelyik tanfolyamot. A szervezői levelezőlisták adminisztrátorai a tanfolyamvezetők. A tanfolyamok elvégzése után írásos jelentkezés esetén küldenek meghívót a listákra, ahonnan bármikor önkiszolgáló módon lehet leiratkozni a későbbiekben.

Az adatok felhasználása

Az adatokhoz nem kapcsolunk hozzá semmilyen más adatot, információt, sem a weboldal, sem a moodle oktatási rendszer használatából keletkezően. Az adatok alapján nem alkotunk profilokat, marketingmegkeresések alapjául azokat nem használjuk fel.

Jogaid

Bármikor jogosult vagy információt kapni a veled kapcsolatban kezelt adatokról, kérheted azok helyesbítését vagy törlését.

A felügyeleti szerv

Jogod van panaszt tenni a nemzeti felügyeleti hatóságnál, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóságnál. Az elérhetőségeket megtalálod a http://naih.hu/ weboldalon.