Útjelző-vezető képző tanfolyam indul!

Érdekel hazánk turista jelzésrendszere? Az, hogy a jelzett túraútvonal hálózat hogyan kerül kialakításra? Ha szeretnéd a magabiztos tájékozódási és térképolvasási képességeidet technikai és jelzésfestő túrákon is kamatoztatni, akkor a hamarosan induló útjelző-vezető tanfolyam Neked szól!

A képzést – korlátozott létszámban – elsősorban végzett túravezetőknek, vagy olyan 18 év feletti gyakorlott természetjáróknak hirdetjük meg, akik alapos, megbízható térképismereti és tájékozódási tudással (készséggel) rendelkeznek. Az elméleti oktatást havonta kétszer a meghirdetett tanrend szerint 17 órától 20 óráig tartjuk a BTSSZ székhelyén (1053 Budapest, Curia u. 3. III. em. 7-es terem).

Elméleti oktatás

Az elméleti oktatás időpontjai: február 14., 26., március 7., 21., április 4., 18.

Gyakorlati oktatás

Tájékozódás: március 24-25. (Vértes-hg., kötelező gyakorlati hétvége)
Jelzésfestés: április 19., 20., 21., 22., május 3., 4., 5. (az adott napra eső létszám függvényében bármely, de legalább kettő nap kötelezően választandó)
Turistaút-felmérési és ellenőrzési ismeretek: május 6. (kötelező)
Elővizsga időpontja: május 13. (elmélet és gyakorlat)
A központi vizsgát a Magyar Természetjáró Szövetség szervezi, melynek időpontját és helyszínét később határozza meg.

Tematika

– Tájékozódási ismeretek, térképtan, vezetői ismeretek (hozott tudás felelevenítése)
– GPS ismeretek (elmélet és gyakorlat)
– Turista úthálózat tervezési alapelvei és jelképrendszer
– Turistaútjelzés-festési általános tudnivalók és módszertan
– Turista útvonalak útjelző táblarendszere

A tanfolyam díja

16.000 Ft, támogatott díj: 12.000 Ft (a BTSSZ tagszervezetek tagjai részére, legalább 2 éves, igazolt tagság esetén).
A tanfolyami díj tartalmazza a jegyzetek, illetve tanfolyami segédanyagok költségét, a jelzésfestéshez szükséges sablonkészletet, a képzéshez kapcsolódó webes felület használatát, továbbá az elővizsga részvételi díját. Nem tartalmazza az oktatások és a vizsga helyszínének eléréséhez szükséges útiköltséget, szállásköltséget és egyéb költségeket.
Jelentkezés és díjbefizetés 2018. február 7-ig a BTSSZ székhelyén minden páros hét szerda 17-18 óra között, 1053 Budapest, Curia u. 3. III. em. 7-es terem, Klenczner Istvánnál.
Létszámkorlát: 25 fő.
További információ: Berecz Tibor (30/488-83-51), Klenczner István (70/536-00-04), Pósch Dániel (20/989-60-55), továbbá e-mailben a btsszutjelzo@gmail.com címen.
Tetszett? Oszd meg!