Túravezető tanfolyam beiratkozás szeptember 25-től

Újra eljött a lehetőség, hogy túravezető legyen belőled, akár már jövő nyárra!

túravezető tanfolyam

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSz) bronzjelvényes gyalogos túravezető tanfolyamot hirdet. A tanfolyam 2017 decemberében ismerkedő túrával kezdődik, majd 2018. január 8-ától kezdődik az elméleti és gyakorlati oktatás. A tanfolyam az MTSZ Oktatási- és Vizsgaszabályzata alapján kerül megrendezésre, de az elméleti- és gyakorlati tananyag, a gyakorlati lehetőségek annál jóval gazdagabb tematikájúak, színesebbek, bővebbek.

Oktatási helyszínek

Az elméleti oktatás helyszíne Budapest V. ker., Curia utca 3., a gyakorlatok a Budai-hegységben, a Börzsönyben és a Vértesben lesznek.

Oktatási időpontok

A tanfolyam során hétfőnként 17:00-21:00 között lesznek az elméleti előadások a Curia utcában, a gyakorlatok pedig február végétől egyre több hétvégét elfoglalnak. Hosszú hétvégéken, illetve amikor szombati munkanapot határoztak meg, gyakorlat nincs, azonban a többi hétvége várhatóan mind érintett a vizsgáig, június első hétvégéjéig. Órarendet az oktatási és gyakorlati időpontokkal a beiratkozáson kap mindenki.

Kiket várunk?

A tanfolyamra tapasztaltabb túrázókat várunk, akik legalább egyszer-egyszer szerveztek már túrákat akár családnak vagy kisebb csoportoknak. A térképismeret, tájékozódási ismeretek (akár tájolóval, akár GPS-szel) nem előfeltétel, de nagy előnyt jelent. Szükséges a tanfolyam évében, azaz 2018. március 31-ig betöltött 18. életév. Emellett olyan résztvevőket várunk, akik számára nem jelent gondot az elméleti és gyakorlati foglalkozásokon való személyes részvétel. Levelező hallgatókat csak nagyon indokolt esetben, egyéni elbírálás után tudunk fogadni.

Szenior részvételi kategória

A tanfolyam keretében lehetőség van szenior részvételi kategóriát választani, ahová főleg azokat a nyugdíjas éveikhez közeledő vagy nyugdíjas túrázókat várjuk, akik aktívan járják a természetet és szívesen gyarapítanák a túrák szervezésével és vezetésével kapcsolatos tudásukat is. A szenior kategória lehetőségét minden 50 év fölötti résztvevőnk választhatja. A tanfolyam többi résztvevője számára kötelező kétnapos, sátras gyakorlat a szenior résztvevők számára egynapos gyakorlatként teljesíthető, illetve a vizsga gyakorlati túrája fizikailag kevésbé megterhelő. Bátran válasszák ezt a kategóriát azok, akiket eddig az erős fizikai terheléstől való félelem tartott vissza a tanfolyamon való részvételtől.

Részvételi díj

A tanfolyam részvételi díja: 35.000 Ft.

Kedvezmények (egyet lehet igénybe venni):

  • az első beiratkozási időponton tanfolyami díjat befizetők a tanfolyami díjból 5.000 Ft kedvezményt kapnak;
  • BTSSz tagszervezetek tagjai a részvételi díjból 3.000 Ft kedvezményt kapnak (legalább két éves fennálló tagság esetén);
  • 2016-ban vagy 2017-ben túrázó tanfolyamot végzettek a részvételi díjból 2.000 Ft kedvezményt kapnak.

Beiratkozás

Beiratkozás és a tanfolyami díj befizetése előzetes egyeztetés után (egyeztetés legkésőbb előző hét péntek délig) lehetséges hétfőnként 16:40-17:10 között a BTSSz irodájában: V. Curia utca 3. III. emelet. Utalással a tanfolyami díj rendezésére nincs lehetőség. Az első beiratkozási alkalom: 2017. szeptember 25. hétfő.

Kérdés vagy érdeklődés esetén Kuzmann Eszter tanfolyamvezető szívesen segít, elérhető az alábbi űrlap kitöltésével vagy a btsszoktatas kukac gmail.com címen.

Adataid megadásával elfogadod a Személyes adatok kezelésére és védelmére vonatkozó nyilatkozatunkat, amelyet a fenti menüsor Adatkezelés címére kattintva érhetsz el.


 

Tetszett? Oszd meg!