Novemberi túranap: november 18. szombat

Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt és túrázni vágyót a Visegrádi-hegységbe!

Dunakanyar-túra: Leányfaluról Visegrádra

Borjúfő-szikla kilátásNovemberi túránk túravezetői, Perényi Péter és Kuzmann Eszter mindenkit szeretettel várnak, akinek van kedve végigsétálni ezen az útvonalon! A túrán egyébként remek lehetőség adódik a leendő tanfolyamosoknak az ismerkedésre vagy beszélgetésre a terepi oktatókkal.

Útvonal:

Leányfalu – Rekettyés-tó – Vörös-kő – Lőrinc-laposa – Zánkói-rét – Borjú-fő – bobpálya – Kálvária – Visegrád

Táv:

17,5 km, szint: 650 m. A túra közepes nehézségű.

Találkozó:

Leányfalun a strandnál. A találkozó pontos helye a bevásárlóközpont sarkánál lévő kávézó-könyvesbolt bejárata közelében. Parkolni a közelben lehet, autóbusszal érkezőknek a Leányfalu, pócsmegyeri rév megállónál kell leszállni. Ajánlott autóbuszos megközelítés: 8:35 Újpest-Városkapu – 9:05 Szentendre autóbusz-végállomás (HÉV) – 9:23 Leányfalu, pócsmegyeri rév. Indulás a busz érkezése után.

Érkezés:

Visegrád hajóállomásra 16:00 körül. Visszautazás az autókhoz vagy Budapestre busszal, minden óra 25 perckor Visegrádról.

Szükséges felszerelés:

Visegrádi-hegység

vízhatlan cipő vagy bakancs, túrázáshoz megfelelő réteges, meleg, vízálló öltözet, fejlámpa vagy zseblámpa.

A túrán végigsétálunk a Visegrádi-hegység gyönyörű kilátást nyújtó pontjain, aztán Visegrádra érkezve vár minket a helyi cukrászda!

Szeretettel várunk mindenkit!

A túrára előzetesen jelentkezni nem kell. Érdeklődni lehet a túráról bármely elérhetőségünkön vagy a túravezetőnél a +36 (20) 2582193 telefonszámon lehet.

[Fotók: Kuzmann Zsóki]

Tetszett? Oszd meg!