Októberi túranap: október 28. szombat

Minden érdeklődőt, jelenlegi és leendő tanfolyamost szeretettel várunk októberi túránkra!

Szurdok túra: Salabasina-árok és Holdvilág-árok

(2017. október 28. szombat)

Indulás: 9:30, Fülöp kecskefarm (111-es út mellett, Pomáz és Pilisszentkereszt között)

A túra:

Salabasina-árok képe

fotó: túravezető

Utunk első szakasza a vadregényes, kidőlt fákkal teletűzdelt, járatlan Salabasina-árokban vezet. Teljesítése néhol nehéz, nagyobb erőnlétet igényel. Ezt követően felbaktatunk a közeli Lom-hegyen található volt légvédelmi rakétabázishoz. Az izgalmas, elhagyatott katonai bázis után a kultikus helyként is ismert Holdvilág-árok felé vesszük az irányt. Az előző árokban tapasztalt szűk, kanyonszerű járatok ismét visszaköszönnek, azonban az előrehaladásért itt már különösebben nem kell megküzdenünk a jól kijárt turistaösvényeken.

A túra hossza 11 km, összes szintemelkedése 360 m, teljesítése nehéz.

Megközelítés:

Autóbusszal Pomáz autóbusz-állomásról, Pilisszentkereszt Gyógyáruértékesítő megállóhelyig (8:55 – 9:10). Budapestről Pomázra a H5-ös hévvel lehet eljutni. Autóval érkezők Pomázon vagy Kiskovácsipusztán (a túra célállomásán) hagyhatják járműveiket. Kiskovácsipusztáról autóbusszal tovább Pilisszentkereszt Gyógyáruértékesítő megállóhelyig (9:06 – 9:10).

Érkezés:

kb. 15:00, Kiskovácsipuszta

Hazautazás: autóbusszal Kiskovácsipuszta autóbuszmegállóból Pomáz autóbusz-állomásig (15:24 – 15:35). Pomázról Budapestre a H5-ös hév visz vissza.

Szükséges felszerelés:

Vízhatlan bakancs, eső elleni felső ruházat, időjárásnak megfelelő őszi túraruházat. Napi szükségletnek megfelelő ivóvíz, hideg élelem.

Szeretettel vár mindenkit a túravezető: Bugyi Attila!

Gyere el, ha már részt vettél tanfolyamunkon vagy a jövőben tervezed! Ha bármilyen kérdésed van a képzésekkel, tanfolyamokkal kapcsolatban, akkor most kötetlen formában tudsz találkozni tanfolyamvezetőkkel, oktatókkal és mindent megtudni, amit szeretnél!

Érdeklődni lehet a túráról bármely elérhetőségünkön vagy a túravezetőnél a +36 (30) 3256303 telefonszámon.

Tetszett? Oszd meg!